Positieve stemming op de beurzen

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een overwegend lichtgroene opening tegemoet. Rond lunchtijd noteerden de futures op de SP 500 tot 0,2 procent hoger. Ook de Nasdaq-futures noteerden licht in de plus, terwijl de Dow Jones index vlak noteerde.

De positieve stemming op de beurzen wordt mede veroorzaakt door positieve macro-economische cijfers en het optimisme over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers hopen op een mogelijke handelsovereenkomst tussen de twee grootmachten, die de wereldwijde handelsspanningen zou kunnen verminderen.

Invloed van macro-economische cijfers

De Amerikaanse economie laat over het algemeen sterke cijfers zien, met een lage werkloosheid en een groeiende economie. Beleggers kijken daarom met vertrouwen naar de toekomst en verwachten dat de beurzen positief zullen blijven presteren.

Technische analyse van de markten

Technisch gezien tonen de grafieken van de Amerikaanse beurzen ook een positief beeld. De SP 500 en de Nasdaq hebben recentelijk nieuwe recordhoogtes bereikt, wat aangeeft dat het sentiment onder beleggers nog steeds bullish is.

Risico's en onzekerheden

Hoewel de beurzen op dit moment positief gestemd zijn, zijn er nog steeds risico's en onzekerheden die de markten kunnen beïnvloeden. Zo blijven geopolitieke spanningen en handelsgeschillen een punt van zorg, evenals de mogelijke impact van de renteverhogingen door de Federal Reserve.

Al met al lijkt het erop dat de Amerikaanse beurzen voorlopig een positieve trend kunnen vasthouden, maar beleggers moeten alert blijven op eventuele ontwikkelingen die de markten kunnen beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*