Sterke kwartaalcijfers van grote bedrijven

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag hoger, met de Dow Jones Industrial Average die 0,5% steeg, de S&P 500 die 0,8% hoger eindigde en de Nasdaq die 1,2% won. De positieve stemming op de beurzen werd mede gestimuleerd door sterke kwartaalcijfers van grote bedrijven en positieve economische data.

Verschillende grote bedrijven rapporteerden sterke kwartaalcijfers, wat investeerders vertrouwen gaf in de economische vooruitzichten. Techreus Apple overtrof de verwachtingen met zijn winstcijfers en optimistische vooruitzichten voor het komende kwartaal. Ook andere bedrijven, zoals Amazon en Microsoft, boekten beter dan verwachte resultaten, wat bijdroeg aan het positieve sentiment op de beurzen.

Positieve economische data

Naast de sterke kwartaalcijfers werden de beurzen ook ondersteund door positieve economische data. Uit cijfers bleek dat de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten daalde tot het laagste niveau sinds het begin van de coronapandemie. Ook de detailhandelsverkopen stegen meer dan verwacht, wat wijst op een veerkrachtige consumentenbesteding.

Vooruitzichten voor de komende handelsweek

Vooruitkijkend naar de komende handelsweek zijn investeerders optimistisch gestemd over de voortzetting van de positieve trend op de beurzen. De Federal Reserve zal later in de week bijeenkomen voor haar beleidsvergadering, waarbij verwacht wordt dat de centrale bank haar accommoderende monetaire beleid zal handhaven om de economische groei te ondersteunen. Daarnaast zullen er nog meer kwartaalcijfers van grote bedrijven worden gepubliceerd, wat invloed kan hebben op de richting van de markten.

Al met al was het een positieve afsluiting van de handelsweek op de Amerikaanse beurzen, met sterke bedrijfscijfers en positieve economische data die het sentiment onder investeerders ondersteunden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*