Alfen levert opslagsystemen aan Ellevio

De Nederlandse energieopslagleverancier Alfen heeft aangekondigd dat zij twee opslagsystemen zullen leveren aan Ellevio voor batterijparken in de Zweedse steden Mora en Söderala. Ellevio is een van de grootste netbeheerders in Zweden en is actief in de distributie van elektriciteit aan meer dan 960.000 klanten.

Alfen is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde energieoplossingen en heeft wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van energieopslag. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor zowel residentiële als commerciële toepassingen, waardoor het een betrouwbare partner is voor netbeheerders en energiebedrijven over de hele wereld.

Opslagsystemen voor duurzame energieopwekking

De opslagsystemen die Alfen aan Ellevio levert, zullen worden gebruikt voor het opslaan van duurzaam opgewekte energie, zoals zonne- en windenergie. Door de energie op te slaan in batterijen kan Ellevio de energie op een later tijdstip gebruiken wanneer de vraag hoog is of wanneer er geen zon of wind is om energie op te wekken.

Het gebruik van opslagsystemen voor duurzame energieopwekking is essentieel voor het efficiënter en flexibeler maken van het energienetwerk. Door energie op te slaan en op een later tijdstip te gebruiken, kan het netwerk beter omgaan met pieken en dalen in de energievraag en kan het gebruik van fossiele brandstoffen worden verminderd.

Toekomst van energieopslag

Met de groeiende vraag naar duurzame energie en de toenemende druk om de CO2-uitstoot te verminderen, wordt energieopslag steeds belangrijker in de energietransitie. Opslagsystemen zoals die van Alfen spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van een stabiel en betrouwbaar energienetwerk dat draait op groene energiebronnen.

Door te investeren in energieopslagtechnologieën kunnen netbeheerders en energiebedrijven hun netwerken versterken en klaar maken voor de toekomst. De samenwerking tussen Alfen en Ellevio is een goed voorbeeld van hoe innovatieve oplossingen kunnen bijdragen aan een duurzame energievoorziening en een schonere toekomst voor ons allemaal.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*