Terugval in China leidt tot daling mondiale staalproductie

De mondiale staalproductie is in september opnieuw gedaald, voornamelijk als gevolg van een terugval in China. Volgens cijfers van brancheorganisatie World Steel Association is de productie met 0,3% gedaald tot 156,3 miljoen ton. China, 's werelds grootste producent van staal, zag een afname van 2,3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Overcapaciteit en handelsspanningen drukken op de staalmarkt

De daling in de mondiale staalproductie wordt mede veroorzaakt door overcapaciteit en handelsspanningen. China heeft de afgelopen jaren enorme hoeveelheden staal geproduceerd, wat heeft geleid tot een overschot op de markt. Dit heeft geleid tot prijsdruk en heeft bijgedragen aan het wereldwijde overaanbod.

Impact van de coronapandemie op de staalindustrie

De coronapandemie heeft ook een grote impact gehad op de staalindustrie. Lockdowns en verstoringen in de toeleveringsketen hebben geleid tot een lagere vraag naar staal. Veel fabrieken moesten tijdelijk sluiten, wat resulteerde in een daling van de productie en werkgelegenheid in de sector.

Vooruitzichten voor de staalmarkt

Ondanks de uitdagingen waarmee de staalindustrie wordt geconfronteerd, zijn er ook positieve signalen. De vraag naar staal neemt langzaam weer toe, met name vanuit sectoren zoals de bouw en de auto-industrie. Daarnaast worden er in verschillende landen stimuleringsmaatregelen genomen om de economie te stimuleren, wat de vraag naar staal kan doen toenemen.

Al met al blijft de staalindustrie een dynamische sector die sterk afhankelijk is van wereldwijde economische ontwikkelingen en handelsbeleid. Het is belangrijk voor producenten om flexibel te zijn en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden om succesvol te blijven in deze competitieve markt.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*