Inflatiecijfers

Op maandag 28 oktober 2024 worden de nieuwste inflatiecijfers bekendgemaakt. Deze cijfers geven inzicht in de stijging van de prijzen van goederen en diensten en hebben een grote invloed op het monetaire beleid van de centrale bank. Een hogere inflatie kan leiden tot renteverhogingen om de economie af te remmen, terwijl een lagere inflatie juist ruimte biedt voor renteverlagingen om de economie te stimuleren.

Werkloosheidscijfers

Op woensdag 30 oktober 2024 worden de werkloosheidscijfers gepubliceerd. Deze cijfers geven inzicht in de stand van de arbeidsmarkt en kunnen een indicatie geven van de economische groei. Een stijging van de werkloosheid kan duiden op een afzwakking van de economie, terwijl een daling juist wijst op groei en toenemend vertrouwen onder bedrijven.

Handelsbalans

Op donderdag 31 oktober 2024 worden de nieuwste cijfers over de handelsbalans bekendgemaakt. Deze cijfers laten zien hoeveel een land exporteert en importeert en of er sprake is van een handelsoverschot of -tekort. Een positieve handelsbalans kan duiden op een sterke exportsector en een gezonde economie, terwijl een negatieve handelsbalans kan wijzen op onevenwichtigheden en afhankelijkheid van import.

BBP-groei

Als klap op de vuurpijl worden op vrijdag 1 november 2024 de cijfers over de groei van het bruto binnenlands product (BBP) bekendgemaakt. Deze cijfers geven een totaalbeeld van de economische activiteit in een land en kunnen een indicatie geven van de algehele gezondheid van de economie. Een sterke BBP-groei kan wijzen op een bloeiende economie, terwijl een stagnatie of krimp juist zorgen kan baren en maatregelen van de overheid of centrale bank kan rechtvaardigen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*