Positieve start op Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een groene opening tegemoet, waarbij beleggers opnieuw bedrijfscijfers en macro-economische data verwerken. De positieve start wordt mede veroorzaakt door positieve ontwikkelingen in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China.

Bedrijfscijfers en macro-economische data

Beleggers kijken met interesse uit naar de bedrijfscijfers die de komende dagen worden gepubliceerd. Grote bedrijven zoals Apple, Amazon en Microsoft zullen hun resultaten bekendmaken, wat invloed kan hebben op de koersen op de beurs. Daarnaast worden er ook belangrijke macro-economische data verwacht, zoals werkloosheidscijfers en inflatiecijfers, die een indicatie kunnen geven over de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Handelsbesprekingen tussen de VS en China

Een ander belangrijk punt dat de beurzen beïnvloedt, zijn de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Na maanden van spanning lijken de twee grootmachten dichter bij een akkoord te komen, wat positief nieuws is voor de markten. Beleggers houden dan ook nauwlettend in de gaten hoe de ontwikkelingen in deze gesprekken verlopen en welke impact dit kan hebben op de handelsrelatie tussen de twee landen.

Al met al belooft het een interessante dag te worden op de Amerikaanse beurzen, waarbij beleggers alert zijn op verschillende ontwikkelingen die de koersen kunnen beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*