Amerikaanse beurzen sluiten licht lager ondanks positieve economische cijfers

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag licht lager, ondanks enkele positieve economische cijfers. Met nog een paar uur handel te gaan, daalde de S&P 500 met 0,2 procent naar 4.496,09 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent verloor op 34.864,61 punten. De Nasdaq noteerde ook 0,2 procent lager op 14.079,16 punten.

Gemengde reactie op economische gegevens

De Amerikaanse beurzen reageerden gemengd op de nieuwste economische gegevens. Aan de ene kant waren beleggers optimistisch over het nieuws dat het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week onverwacht daalde. Dit duidt op een verbetering van de arbeidsmarkt en geeft aan dat de economische groei stabiel blijft.

Aan de andere kant waren beleggers bezorgd over de stijgende inflatie. Uit gegevens bleek dat de producentenprijzen in augustus sterker zijn gestegen dan verwacht. Dit verhoogt de zorgen over een mogelijke versnelling van de inflatie en de impact daarvan op de economie. Beleggers hielden daarom hun posities in evenwicht en waren voorzichtig met het nemen van grote posities.

Tech-aandelen onder druk

Tech-aandelen stonden onder druk op de Amerikaanse beurzen. De Nasdaq, die voornamelijk bestaat uit technologiebedrijven, noteerde 0,2 procent lager. Deze daling kan worden toegeschreven aan de zorgen over de inflatie, die vooral invloed hebben op groeiaandelen. Beleggers verplaatsen hun kapitaal naar sectoren die minder gevoelig zijn voor inflatie, zoals energie- en financiële aandelen.

Impact van de Delta-variant

De Delta-variant van het coronavirus blijft ook een bron van onzekerheid op de Amerikaanse beurzen. Beleggers zijn bezorgd dat de verspreiding van de variant kan leiden tot strengere maatregelen en een vertraging van het economisch herstel. Dit heeft invloed op het sentiment op de markten en kan bijdragen aan de volatiliteit.

Vooruitzichten op de lange termijn blijven positief

Ondanks de lichte daling op donderdag blijven de vooruitzichten op de lange termijn positief voor de Amerikaanse beurzen. De economie blijft groeien, zij het mogelijk met enige vertraging, en de bedrijfswinsten blijven sterk. Bovendien blijft de Federal Reserve haar stimuleringsmaatregelen handhaven, wat de markten ondersteunt.

Het is belangrijk om te onthouden dat dagelijkse schommelingen op de markten normaal zijn en dat beleggers moeten focussen op de lange termijn. Het is raadzaam om een goed gediversifieerde portefeuille te hebben en regelmatig de marktomstandigheden te evalueren om eventuele aanpassingen te maken.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*