Chicago Fed National Activity Index daalt opnieuw in oktober

De Chicago Fed National Activity Index (CFNAI) is in oktober opnieuw gedaald, volgens de aankondiging van de centrale bank van Chicago op dinsdag. Dit nieuws komt als een tegenvaller, aangezien de index in september juist een stijging liet zien.

De CFNAI is een maandelijkse indicator die de economische activiteit en inflatie meet in de Verenigde Staten. Een waarde boven nul geeft aan dat de economie groeit, terwijl een waarde onder nul duidt op een economische krimp. In oktober daalde de index naar -0,61, vergeleken met -0,29 in september.

Factoren die hebben bijgedragen aan de daling

Er zijn verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de daling van de CFNAI in oktober. Een belangrijke factor is de toename van het aantal COVID-19 gevallen en de daaropvolgende maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Deze maatregelen, zoals lockdowns en reisbeperkingen, hebben geleid tot een afname van economische activiteiten in sectoren zoals horeca, toerisme en detailhandel. Dit heeft op zijn beurt invloed gehad op de totale economische groei.

Impact op de inflatie

De daling van de CFNAI kan ook gevolgen hebben voor de inflatie. Een negatieve CFNAI duidt op een lagere economische groei, wat kan leiden tot een afname van de vraag naar goederen en diensten. Dit kan op zijn beurt een neerwaartse druk uitoefenen op de prijzen.

Daarnaast kan de daling van de CFNAI ook invloed hebben op het monetaire beleid van de centrale bank van Chicago. Een zwakkere economische groei kan de bank ertoe aanzetten om stimuleringsmaatregelen te nemen, zoals het verlagen van de rentetarieven om de economie te ondersteunen.

Vooruitzichten voor de toekomst

De daling van de CFNAI in oktober wijst op uitdagingen voor de Amerikaanse economie in de nabije toekomst. De toename van het aantal COVID-19 gevallen en de daaropvolgende maatregelen blijven een bron van onzekerheid.

Daarnaast zijn er ook andere factoren die de economie kunnen beïnvloeden, zoals de uitkomst van de presidentsverkiezingen en de voortgang van het stimuleringspakket van de overheid. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het evalueren van de vooruitzichten voor de economie.

Conclusie

De daling van de Chicago Fed National Activity Index in oktober wijst op een vertraging van de economische groei en kan gevolgen hebben voor de inflatie en het monetaire beleid. Het is essentieel om de ontwikkelingen rondom COVID-19 en andere economische factoren nauwlettend in de gaten te houden om de toekomstige economische vooruitzichten beter te begrijpen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*