Verwachtingen voor de Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen staan voor een verdeelde opening op dinsdag, met verschillende verwachtingen voor de S&P 500 en de Dow Jones index. De futures op de S&P 500 noteerden minder dan 0,1 procent hoger dan het slot op maandag, terwijl de futures op de Dow Jones index juist 0,1 procent lager waren.

Invloeden op de Amerikaanse beurzen

Verschillende factoren hebben invloed op de Amerikaanse beurzen en hun opening op dinsdag. Beleggers houden de ontwikkelingen rondom het handelsgeschil tussen de Verenigde Staten en China nauwlettend in de gaten. Daarnaast is er ook aandacht voor de voortgang van het Amerikaanse stimuleringspakket en de kwartaalcijfers van bedrijven.

Handelsgeschil tussen de VS en China

Het handelsgeschil tussen de Verenigde Staten en China blijft een bron van onzekerheid voor beleggers. Hoewel er recentelijk positieve ontwikkelingen zijn geweest, zoals de ondertekening van de fase één-handelsovereenkomst, zijn er nog steeds spanningen die de markten kunnen beïnvloeden. Beleggers zullen de komende dagen aandachtig volgen of er verdere stappen worden genomen om het handelsgeschil op te lossen of dat er nieuwe tarieven worden ingevoerd.

Amerikaans stimuleringspakket

Het Amerikaanse stimuleringspakket is een ander belangrijk aandachtspunt voor beleggers. Er wordt al geruime tijd onderhandeld over een nieuw pakket om de economie te ondersteunen tijdens de aanhoudende COVID-19-pandemie. Beleggers zullen zich afvragen of er vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen en of er binnenkort een akkoord kan worden bereikt. Het succesvolle doorvoeren van een stimuleringspakket kan de beurzen positief beïnvloeden.

Kwartaalcijfers van bedrijven

Daarnaast zijn de kwartaalcijfers van bedrijven een belangrijke factor die de beurzen kunnen beïnvloeden. In deze periode presenteren bedrijven hun financiële resultaten over het afgelopen kwartaal. Beleggers zullen aandachtig volgen hoe bedrijven presteren en of ze voldoen aan de verwachtingen van analisten. Sterke kwartaalcijfers kunnen de beurzen een positieve impuls geven, terwijl tegenvallende resultaten juist voor een negatieve reactie kunnen zorgen.

De impact op de markten

De verdeelde opening van de Amerikaanse beurzen weerspiegelt de onzekerheid en verschillende invloeden die momenteel spelen. Beleggers zullen de komende dagen de ontwikkelingen op het gebied van het handelsgeschil, het stimuleringspakket en de kwartaalcijfers nauwlettend volgen. Deze factoren zullen waarschijnlijk de richting bepalen die de beurzen opgaan. Het is belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de mogelijke impact op hun beleggingen in de gaten te houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*