ESG in moeilijkheden: kapitaaluitstroom en gebrek aan nieuwe fondsen

ESG, ook wel bekend als Environmental, Social, and Governance, bevindt zich momenteel in zwaar weer. Er is sprake van een aanzienlijke kapitaaluitstroom uit ESG-fondsen en er worden nauwelijks nieuwe fondsen gelanceerd. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot negatieve sentimenten rondom ESG-beleggingen.

Erik Mauritz benadrukt de noodzaak om aandacht te besteden aan ESG

Ondanks de huidige uitdagingen in de ESG-sector, benadrukt Erik Mauritz, werkzaam bij Trade Republic, dat het juist nu belangrijk is om als belegger weer aandacht te hebben voor ESG. In een interview met ABM Financial News legt hij uit waarom ESG-beleggingen nog steeds relevant zijn en waarom beleggers hier niet aan voorbij zouden moeten gaan.

De voordelen van ESG-beleggingen

Volgens Mauritz bieden ESG-beleggingen tal van voordelen. Allereerst dragen deze beleggingen bij aan een duurzamere en verantwoordelijkere samenleving. Door te investeren in ESG-fondsen kunnen beleggers direct bijdragen aan het verminderen van de impact op het milieu, het bevorderen van sociale rechtvaardigheid en het stimuleren van goed bestuur.

ESG als langetermijnstrategie

Daarnaast stelt Mauritz dat ESG-beleggingen een langetermijnstrategie vertegenwoordigen. Hoewel de huidige marktomstandigheden voor ESG-fondsen uitdagend zijn, is het belangrijk om de focus te leggen op de lange termijn. De ESG-trends en -principes zullen naar verwachting alleen maar belangrijker worden in de toekomst. Beleggers die nu aandacht besteden aan ESG kunnen profiteren van de groeiende vraag naar duurzame en verantwoorde investeringen.

Mogelijkheden in de ESG-markt

Volgens Mauritz biedt de huidige situatie in de ESG-markt ook kansen voor beleggers. Door de kapitaaluitstroom zijn sommige ESG-fondsen ondergewaardeerd. Dit kan leiden tot interessante instapmogelijkheden voor beleggers die bereid zijn om op de lange termijn te investeren. Daarnaast worden er nog steeds nieuwe ESG-fondsen gelanceerd, zij het in mindere mate. Dit suggereert dat er nog steeds vertrouwen is in de groeipotentie van de ESG-sector.

Het belang van due diligence bij ESG-beleggingen

Mauritz benadrukt echter ook het belang van due diligence bij het selecteren van ESG-fondsen. Beleggers moeten ervoor zorgen dat de ESG-criteria en -praktijken van een fonds in lijn zijn met hun eigen waarden en overtuigingen. Daarnaast is het van belang om te kijken naar de prestaties en het trackrecord van een fonds om een weloverwogen investeringsbeslissing te kunnen nemen.

Conclusie: Aandacht voor ESG ondanks uitdagingen

Hoewel ESG momenteel te maken heeft met kapitaaluitstroom en een gebrek aan nieuwe fondsen, is het volgens Erik Mauritz van Trade Republic juist nu belangrijk om als belegger weer aandacht te hebben voor ESG. De voordelen van ESG-beleggingen, de langetermijnstrategie, de kansen in de markt en het belang van due diligence onderstrepen het belang van ESG als een waardevolle beleggingscategorie. Beleggers die bereid zijn om op de lange termijn te investeren en zorgvuldig te selecteren, kunnen profiteren van de groeiende vraag naar duurzame en verantwoorde investeringen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*