Sterke kwartaalcijfers van Apple, Amazon en Meta stimuleren Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet, dankzij de indrukwekkende kwartaalcijfers die gisterenavond zijn gerapporteerd door technologiegiganten Apple, Amazon en Meta.

Apple overtreft verwachtingen met recordomzet

Apple, 's werelds grootste technologiebedrijf, presenteerde een recordomzet van maar liefst $123,9 miljard voor het afgelopen kwartaal. Dit overtreft de verwachtingen van analisten, die een omzet van $120 miljard hadden voorspeld. De sterke vraag naar de nieuwste iPhone-modellen en hogere verkopen van Macs en iPads hebben bijgedragen aan deze uitzonderlijke prestatie. Bovendien heeft de lancering van de Apple Watch Series 7, die positieve recensies heeft ontvangen, ook bijgedragen aan het succes van het bedrijf.

Amazon boekt recordwinst dankzij e-commercegroei

Ook Amazon, 's werelds grootste online retailer, heeft indrukwekkende resultaten gerapporteerd met een recordwinst van $9,6 miljard voor het afgelopen kwartaal. De groei van e-commerce en de sterke vraag naar Amazon Prime-diensten hebben bijgedragen aan deze winststijging. Het bedrijf heeft ook geprofiteerd van de groeiende populariteit van Amazon Web Services (AWS), het cloud computing-platform van het bedrijf. De sterke prestaties van Amazon hebben beleggers optimistisch gestemd over het economische herstel en de groeimogelijkheden in de detailhandel.

Meta (voorheen Facebook) overtreft verwachtingen met advertentie-inkomsten

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft eveneens beter dan verwachte resultaten gerapporteerd. Met een omzet van $29 miljard voor het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf de verwachtingen van analisten overtroffen. De sterke groei van advertentie-inkomsten, voornamelijk gedreven door de toenemende vraag naar digitale advertenties, heeft bijgedragen aan dit succes. Meta heeft ook aangekondigd te investeren in de ontwikkeling van de Metaverse, een virtuele ruimte waar gebruikers kunnen communiceren en activiteiten kunnen uitvoeren. Deze investeringen hebben het vertrouwen in het bedrijf vergroot en hebben bijgedragen aan de positieve stemming op de beurzen.

Conclusie

De sterke kwartaalcijfers van Apple, Amazon en Meta hebben de Amerikaanse beurzen een boost gegeven. De recordomzet van Apple, de recordwinst van Amazon en de beter dan verwachte resultaten van Meta hebben beleggers optimistisch gestemd over de groeimogelijkheden van deze technologiereuzen. Deze positieve ontwikkelingen dragen bij aan het vertrouwen in het economische herstel en de groei van de detailhandel. Beleggers kijken nu uit naar de verdere ontwikkelingen van deze bedrijven en de impact ervan op de markt.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*