Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China

Europese beurzen verwachten lagere opening

De Europese beurzen zullen naar verwachting een lagere opening beleven op maandag. Deze voorspelling komt voort uit de onzekerheid op de markt als gevolg van verschillende wereldwijde gebeurtenissen en ontwikkelingen. Beleggers zijn bezorgd over de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, de politieke situatie in diverse Europese landen en de impact van de coronapandemie op de economie.

Een van de belangrijkste redenen voor de verwachte lagere opening van de Europese beurzen is de voortdurende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers vrezen dat de handelsoorlog tussen de twee grootmachten zal escaleren, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de wereldeconomie en de internationale handel.

Politieke onzekerheid in Europa

Daarnaast speelt ook de politieke onzekerheid in verschillende Europese landen een rol bij de verwachte lagere opening van de beurzen. In landen als Duitsland, Frankrijk en Italië zijn er politieke spanningen die kunnen leiden tot instabiliteit en onzekerheid op de financiële markten.

Impact van de coronapandemie op de economie

De impact van de coronapandemie op de wereldeconomie blijft ook een bron van zorg voor beleggers. De voortdurende verspreiding van het virus en de maatregelen die worden genomen om de verspreiding ervan tegen te gaan, hebben geleid tot economische onzekerheid en volatiliteit op de markten.

Kortom, de Europese beurzen staan voor een uitdagende start van de week vanwege de verschillende wereldwijde gebeurtenissen en ontwikkelingen die de markten beïnvloeden. Beleggers zullen de komende dagen nauwlettend in de gaten houden hoe deze factoren zich verder ontwikkelen en welke impact ze zullen hebben op de financiële markten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*