Daling Nikkei en Nasdaq zetten toon voor lagere opening AEX

De Amsterdamse beurs, de AEX, opent naar verwachting 0,4% lager na een flinke daling van zowel de Japanse Nikkei-index als de Amerikaanse Nasdaq-index. Beleggers wereldwijd zijn voorzichtig na de recente verliezen op de internationale beurzen en dit heeft zijn weerslag op de Europese markten.

Bitcoin streeft naar nieuwe recordhoogtes

Ondanks de negatieve stemming op de beurzen blijft de koers van Bitcoin stijgen en doet de cryptomunt opnieuw een gooi naar de $70.000. De populariteit van Bitcoin als alternatieve belegging blijft toenemen en investeerders houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Wachten op inflatiecijfers uit de Verenigde Staten

Beleggers kijken ook uit naar de inflatiecijfers die dinsdag uit de Verenigde Staten worden gepubliceerd. Deze cijfers kunnen een indicatie geven van het monetaire beleid van de Federal Reserve en de mogelijke impact op de financiële markten. De verwachtingen zijn hooggespannen en beleggers houden rekening met volatiliteit op de beurzen na de bekendmaking van de inflatiecijfers.

Al met al belooft het een spannende handelsdag te worden op de AEX en andere internationale beurzen, waarbij de ontwikkelingen op de wereldwijde markten nauwlettend in de gaten worden gehouden door beleggers.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*