Inflatie in Duitsland daalt in februari

De Duitse inflatie is inderdaad gedaald in februari, volgens definitieve cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. De inflatie daalde tot 1,3% op jaarbasis, vergeleken met 1,6% in januari.

Oorzaken van de daling

Een van de oorzaken van de daling van de inflatie in Duitsland was de lagere energieprijzen. De prijzen van energieproducten daalden met 1,2% vergeleken met een jaar geleden. Ook de prijzen van voedingsmiddelen stegen minder sterk dan in voorgaande maanden.

Invloed van de coronapandemie

De coronapandemie heeft ook een impact gehad op de inflatie in Duitsland. De lockdownmaatregelen en de beperkingen op het openbare leven hebben geleid tot een afname van de consumptie en daarmee tot een lagere vraag naar goederen en diensten. Dit heeft bijgedragen aan de daling van de inflatie.

Toekomstige ontwikkelingen

Deskundigen verwachten dat de inflatie in Duitsland de komende maanden laag zal blijven, mede door de aanhoudende economische onzekerheid als gevolg van de coronapandemie. De Europese Centrale Bank heeft aangegeven dat zij bereid is om verdere maatregelen te nemen om de inflatie te stimuleren als dat nodig is.

Al met al laat de daling van de inflatie in Duitsland in februari zien dat de economische situatie nog steeds fragiel is en dat er nog steeds uitdagingen zijn die moeten worden aangepakt om een duurzaam herstel te realiseren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*