Inflatiecijfers vallen tegen

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag lager met nog een paar uur handel te gaan, na tegenvallende inflatiecijfers en oplopende rentes. De consumentenprijzen stegen in de afgelopen maand minder dan verwacht, wat zorgen aanwakkerde over de economische groei. Dit leidde tot een negatieve stemming op de beursvloer.

Rentes lopen op

Daarnaast zorgden ook de oplopende rentes voor onrust onder beleggers. De rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties steeg tot boven de 2,5%, wat de aandelenmarkten onder druk zette. Beleggers vrezen dat hogere rentes de bedrijfswinsten kunnen drukken en de economische groei kunnen vertragen.

Sectorprestaties

Binnen de verschillende sectoren presteerden technologieaandelen het slechtst, gevolgd door de financiële en industriële sector. Defensieve sectoren zoals gezondheidszorg en nutsbedrijven hielden zich iets beter staande in een overwegend negatieve markt.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen

Naast de interne economische factoren speelden ook geopolitieke ontwikkelingen een rol in de beursbewegingen. De voortdurende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China blijven beleggers nerveus maken, terwijl de geopolitieke situatie in het Midden-Oosten ook impact heeft op de markten.

Vooruitzichten

Hoewel de markt op korte termijn volatiel kan blijven door verschillende onzekerheden, blijven veel analisten positief op de lange termijn. De economische fundamenten zijn nog steeds solide en bedrijfswinsten blijven over het algemeen goed presteren. Beleggers wordt geadviseerd om rustig te blijven en zich te richten op langetermijndoelen in plaats van te reageren op korte termijn fluctuaties.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*