Achtergrond Milieudefensie vs Shell

Milieudefensie had Shell voor de rechter gedaagd omdat de milieuorganisatie van mening is dat het olie- en gasbedrijf verantwoordelijkheid moet nemen voor de klimaatverandering. Milieudefensie eiste dat Shell zijn CO2-uitstoot drastisch zou verminderen in lijn met het klimaatakkoord van Parijs.

Uitspraak gerechtshof Den Haag

Het gerechtshof in Den Haag oordeelde echter dat Shell niet verplicht is om zijn uitstoot te verminderen op de manier die Milieudefensie had geëist. De rechter stelde dat Shell weliswaar een zorgplicht heeft ten opzichte van het klimaat, maar dat dit niet betekent dat het bedrijf nu direct moet handelen volgens de eisen van Milieudefensie.

Reactie Milieudefensie

Milieudefensie reageerde teleurgesteld op de uitspraak en gaf aan in hoger beroep te zullen gaan. De milieuorganisatie blijft van mening dat Shell meer verantwoordelijkheid moet nemen voor de klimaatverandering en dat het bedrijf een grote rol speelt in de wereldwijde CO2-uitstoot.

Impact van de uitspraak

De uitspraak van het gerechtshof in Den Haag heeft grote gevolgen voor de klimaatzaak tegen Shell. Het laat zien dat het juridisch lastig is om bedrijven zoals Shell aansprakelijk te stellen voor hun bijdrage aan klimaatverandering. Dit kan gevolgen hebben voor toekomstige rechtszaken en de manier waarop bedrijven verantwoordelijk worden gehouden voor hun impact op het klimaat.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*