Achtergrond van de Terugroepactie

Philips heeft onlangs aangekondigd dat ze meerdere modellen Sense XL Torso-spoelen voor MRI-scanners terugroepen vanwege veiligheidsproblemen. De specifieke modellen die worden teruggeroepen zijn de Sense XL Torso Coils die zijn vervaardigd tussen januari 2003 en juli 2015.

Risico op Oververhitting en Brandwonden

Het risico van oververhitting van deze spoelen tijdens MRI-scans kan leiden tot ernstige brandwonden bij patiënten. Philips heeft aanbevolen dat alle zorgverleners die deze spoelen gebruiken, onmiddellijk stoppen met het gebruik ervan en contact opnemen met het bedrijf voor verdere instructies.

Impact op Patiënten en Zorgverleners

De terugroepactie heeft een grote impact op zowel patiënten als zorgverleners. Patiënten die in het verleden zijn blootgesteld aan MRI-scans met deze specifieke spoelen worden geadviseerd om contact op te nemen met hun zorgverlener om te beoordelen of er sprake is van mogelijke brandwonden.

Zorgverleners worden geadviseerd om alternatieve spoelen te gebruiken en contact op te nemen met Philips voor vervangende spoelen. Het is belangrijk dat zorgverleners zich bewust zijn van de risico's die deze spoelen met zich meebrengen en actie ondernemen om de veiligheid van hun patiënten te waarborgen.

Maatregelen van Philips

Philips heeft aangekondigd dat ze de getroffen modellen zullen vervangen door nieuwe spoelen die voldoen aan de veiligheidsnormen. Het bedrijf werkt samen met zorgverleners om ervoor te zorgen dat de overgang naar de nieuwe spoelen zo soepel mogelijk verloopt en dat de veiligheid van patiënten te allen tijde gewaarborgd blijft.

Het is belangrijk dat patiënten en zorgverleners op de hoogte zijn van deze terugroepactie en de mogelijke risico's die gepaard gaan met het gebruik van de Sense XL Torso-spoelen voor MRI-scans. Het naleven van de aanbevelingen van Philips en het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen kan helpen om incidenten te voorkomen en de veiligheid van patiënten te waarborgen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*