Achtergrond van het aandeleninkoopprogramma

ING heeft op dinsdag 4 maart 2024 een aandeleninkoopprogramma afgerond. Dit programma maakte deel uit van de strategie van de bank om kapitaal terug te geven aan de aandeelhouders en overtollig kapitaal te verminderen. Het programma begon op 1 september 2023 en duurde zes maanden.

Resultaten van het aandeleninkoopprogramma

Gedurende het aandeleninkoopprogramma heeft ING in totaal 10 miljoen aandelen ingekocht voor een gemiddelde prijs van €12 per aandeel. Dit komt neer op een totaalbedrag van €120 miljoen. De aandelen die zijn ingekocht zullen worden ingetrokken, wat de winst per aandeel van ING zal verhogen.

Impact op de financiële positie van ING

Het aandeleninkoopprogramma zal naar verwachting een positieve impact hebben op de financiële positie van ING. Door het aantal uitstaande aandelen te verminderen, zal de winst per aandeel stijgen en de aandeelhouderswaarde toenemen. Daarnaast zal het overtollige kapitaal van de bank worden verminderd, wat de kapitaalpositie zal versterken.

Reactie van de markt

De aankondiging van het afronden van het aandeleninkoopprogramma heeft positieve reacties ontvangen van beleggers en analisten. De markt reageerde positief op het nieuws en de koers van het aandeel ING steeg na de bekendmaking. Beleggers zien de kapitaal terugkeer als een teken van vertrouwen in de toekomstige groei van de bank.

Toekomstplannen van ING

Na het afronden van het aandeleninkoopprogramma zal ING zich blijven richten op het versterken van de kapitaalpositie en het verbeteren van de aandeelhouderswaarde. De bank zal blijven investeren in groeimogelijkheden en innovatieve oplossingen om haar concurrentiepositie te versterken in de steeds veranderende financiële sector.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*