Achtergrond van het overnamevoorstel

BHP Billiton, een van 's werelds grootste mijnbouwbedrijven, had eerder een overnamevoorstel gedaan aan Anglo American. Het voorstel omvatte een fusie tussen de twee bedrijven, wat zou resulteren in een nog grotere speler in de sector.

Redenen voor de afwijzing

Na een extra week van overleg heeft Anglo American besloten om het overnamevoorstel opnieuw af te wijzen. Het bedrijf ziet geen basis voor verdere gesprekken of verlenging van de deadline. De redenen voor de afwijzing zijn niet publiekelijk bekendgemaakt, maar het lijkt erop dat Anglo American niet overtuigd is van de voordelen van de fusie.

Reactie van BHP Billiton

BHP Billiton heeft teleurgesteld gereageerd op de afwijzing van het overnamevoorstel. Het bedrijf had gehoopt op een positieve uitkomst van de gesprekken en zag de fusie als een manier om sterker te staan in de competitieve mijnbouwmarkt.

Toekomst voor Anglo American

Nu het overnamevoorstel van BHP Billiton definitief van tafel is, zal Anglo American zich moeten richten op andere strategieën om zijn positie in de markt te versterken. Mogelijk zal het bedrijf op zoek gaan naar andere samenwerkingsverbanden of overnamekandidaten om zijn groeiambities waar te maken.

Al met al lijkt het erop dat de fusie tussen Anglo American en BHP Billiton voorlopig van de baan is. Het is afwachten hoe beide bedrijven zich zullen ontwikkelen in de komende periode en of er in de toekomst nog mogelijkheden zullen zijn voor samenwerking.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*