Aegon daalt door zorgen over renteverhogingen

Op Wall Street zijn woensdag zeven van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. Aegon was met een verlies van 1,4 procent de sterkste daler. RELX was met een winst van 0,4 procent de enige stijger.

Aegon daalde op Wall Street met 1,4 procent als gevolg van zorgen over mogelijke renteverhogingen. De verzekeraar is gevoelig voor renteschommelingen, omdat dit invloed kan hebben op hun winstgevendheid. Beleggers reageerden hierop door hun posities in Aegon te verkopen, wat resulteerde in het verlies van het aandeel op de beurs.

RELX profiteert van positief nieuws

RELX wist daarentegen te stijgen met 0,4 procent, dankzij positief nieuws over de groei van hun data-analyse business. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in nieuwe technologieën en diensten, wat resulteerde in een stijging van de omzet en winst. Beleggers reageerden positief op dit nieuws en beloonden het bedrijf met een stijging van het aandeel op de beurs.

Overige AEX-genoteerde fondsen

Naast Aegon en RELX daalden de overige AEX-genoteerde fondsen op Wall Street. Bedrijven zoals Shell, Unilever en ASML sloten allemaal lager, als gevolg van een negatieve markttrend en zorgen over de geopolitieke situatie. Beleggers waren voorzichtig en namen winst op hun posities, wat resulteerde in een algemene daling van de AEX-fondsen op Wall Street.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*