Aegon en Heijmans krijgen klappen

De Amsterdamse beurs, oftewel de AEX, kende gisteren een matige start van de handelsdag. Beleggers leken terughoudend te zijn vanwege de aanhoudende onzekerheid over de economische gevolgen van de coronapandemie. Echter, gedurende de dag wist de AEX zich te herstellen en sloot uiteindelijk overtuigend af met een winst van 0,8%.

Niet alle bedrijven op de beurs konden profiteren van de positieve trend. Verzekeraar Aegon en bouwbedrijf Heijmans kregen beide flinke klappen te verduren. Aegon werd geraakt door zorgen over de impact van de lage rentestanden op de winstgevendheid van de verzekeraar. Heijmans daarentegen had te maken met tegenvallende resultaten in de bouwsector, waardoor beleggers hun vertrouwen verloren.

Corbion en IMCD in de schijnwerpers

Aan de andere kant werden Corbion en IMCD juist op handen gedragen door beleggers. Voedingsmiddelenbedrijf Corbion profiteerde van positieve berichten over de groeiende vraag naar duurzame voedingsingrediënten. Chemiebedrijf IMCD kon rekenen op goede resultaten in verschillende markten, waardoor het aandeel in de smaak viel bij beleggers.

Al met al was het een bewogen dag op de Amsterdamse beurs, waarbij sommige bedrijven het zwaar hadden en andere juist konden uitblinken. Beleggers blijven echter alert op de ontwikkelingen rondom de coronapandemie en de impact daarvan op de economie en bedrijfsresultaten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*