AEX opent naar verwachting 0,15% lager, in navolging Azië

Op woensdagochtend wordt verwacht dat de AEX-index iets lager zal openen, met een daling van ongeveer 0,15%. Deze neerwaartse trend volgt de ontwikkelingen in Azië, waar de meeste markten ook lager zijn geopend. Beleggers blijven voorzichtig en wachten op verdere signalen over de economische vooruitzichten en het monetaire beleid.

Pharming stelt prognose 2023 bij

Pharming Group, een Nederlands biotechnologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten, heeft zijn prognose voor 2023 bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu een omzetgroei van 20% tot 25% ten opzichte van 2022, in plaats van de eerdere schatting van 15% tot 20%.

De bijstelling van de prognose is gebaseerd op positieve resultaten van klinische studies en een sterke vraag naar het belangrijkste geneesmiddel van Pharming, Ruconest. Het bedrijf heeft vertrouwen in de groeimogelijkheden van zijn productportfolio en is van plan om te blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Shell presenteert voorlopige cijfers

Royal Dutch Shell, een van 's werelds grootste olie- en gasbedrijven, heeft voorlopige cijfers gepresenteerd voor het vierde kwartaal van 2021. Het bedrijf meldt een aanzienlijke stijging van de inkomsten in vergelijking met het voorgaande jaar, voornamelijk dankzij hogere olieprijzen en een verbeterde vraag naar brandstoffen.

Shell verwacht een aangepaste winst van ongeveer $5,5 miljard voor het vierde kwartaal, vergeleken met $393 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf heeft geprofiteerd van een herstel van de olieprijzen na de scherpe dalingen als gevolg van de COVID-19-pandemie. Shell heeft ook geprofiteerd van kostenbesparingen en operationele efficiëntieverbeteringen.

Verwachtingen en vooruitzichten voor de markt

De markt blijft voorzichtig en volgt nauwlettend de ontwikkelingen op het gebied van de economie en het monetaire beleid. Beleggers houden rekening met mogelijke renteverhogingen en inflatiedruk, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid van bedrijven en de markt als geheel.

De bijstelling van de prognose door Pharming toont het vertrouwen van het bedrijf in zijn groeipotentieel en de positieve vooruitzichten voor de biotechnologiesector. De sterke vraag naar geneesmiddelen en positieve klinische resultaten zijn positieve signalen voor de sector als geheel.

Voor Shell tonen de voorlopige cijfers een herstel van de olie- en gasmarkt na de moeilijke periode als gevolg van de pandemie. Het bedrijf heeft geprofiteerd van hogere olieprijzen en kostenbesparingen, maar blijft waakzaam voor mogelijke volatiliteit in de energiemarkt.

Beleggers zullen blijven reageren op het nieuws en de ontwikkelingen op de markt. Het is belangrijk om de trends en vooruitzichten nauwlettend in de gaten te houden om weloverwogen beslissingen te nemen bij het beleggen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*