AEX opent naar verwachting fractioneel hoger

De Amsterdamse beurs, vertegenwoordigd door de AEX-index, opent vandaag naar verwachting fractioneel hoger. Dit betekent dat de beurs een lichte stijging laat zien bij aanvang van de handelsdag. De AEX-index is een belangrijke graadmeter voor de Nederlandse economie en bestaat uit de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland.

Glas lijkt halfvol voor Aperam

Een van de bedrijven die positief nieuws kan verwachten, is Aperam. Dit in Nederland gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in roestvrij staal en heeft recentelijk goede resultaten laten zien. De vraag naar roestvrij staal is toegenomen, wat heeft geleid tot stijgende prijzen en hogere winstcijfers voor Aperam. Dit heeft het vertrouwen van beleggers vergroot en kan bijdragen aan een positieve start van de handelsdag voor het bedrijf.

Inflatie Duitsland op zijn retour

In Duitsland is er goed nieuws over de inflatie. De inflatiecijfers laten namelijk zien dat de prijzen minder snel stijgen dan verwacht. Dit kan gunstig zijn voor zowel consumenten als bedrijven, omdat het betekent dat zij minder geld kwijt zijn aan hetzelfde product of dienst. Een lagere inflatie kan de koopkracht van consumenten versterken en de economische groei stimuleren.

China houdt winterslaap

Op de Chinese beurs lijkt het momenteel rustig te zijn. Veel beleggers nemen namelijk een afwachtende houding aan, waardoor de handelsvolumes laag zijn. Dit kan worden verklaard door de aanhoudende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten, evenals de onzekerheid rondom de Chinese economie. Beleggers wachten af hoe deze geopolitieke en economische ontwikkelingen zich verder zullen ontvouwen voordat ze actie ondernemen op de Chinese beurs.

SoftBank wordt slapend rijk van ARM

Het Japanse technologiebedrijf SoftBank heeft in 2016 de Britse chipfabrikant ARM overgenomen. Deze overname lijkt nu zijn vruchten af te werpen, aangezien ARM een sterke groei doormaakt en daarmee de waarde van SoftBank vergroot. ARM is een belangrijke speler in de chipindustrie en levert onder andere chips voor smartphones, tablets en andere elektronische apparaten. Met de groeiende vraag naar deze producten, profiteert SoftBank als eigenaar van ARM van de stijgende winsten en waarde van het bedrijf.

Concluderend kan worden gesteld dat de AEX naar verwachting een lichte stijging zal laten zien bij opening. Bedrijven zoals Aperam kunnen positief nieuws verwachten, terwijl de inflatie in Duitsland op zijn retour lijkt te zijn. Op de Chinese beurs heerst er momenteel een afwachtende houding en SoftBank profiteert van de groei van ARM. Dit zijn belangrijke ontwikkelingen op de beurs die beleggers in de gaten houden om hun investeringsbeslissingen te bepalen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*