Afnemende steun vanuit Wall Street

De Europese beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet, waarbij beleggers het moeten stellen zonder de hulp van Wall Street.

Na een positieve week waarin de Europese beurzen werden gesteund door de sterke prestaties op Wall Street, lijkt het erop dat deze steun maandag ontbreekt. De Amerikaanse beurzen waren gesloten vanwege President's Day, waardoor Europese beleggers op zoek moeten naar andere indicatoren om hun handelsbeslissingen te baseren.

Onzekerheid over de impact van geopolitieke ontwikkelingen

Daarnaast heerst er ook onzekerheid op de Europese markten vanwege geopolitieke ontwikkelingen. De spanningen tussen Rusland en Oekraïne blijven aanhouden, wat de markten wereldwijd kan beïnvloeden. Beleggers zijn bezorgd over de mogelijke impact van deze geopolitieke situatie op de economie en de financiële markten.

Verwachtingen voor de rest van de handelsweek

Hoewel de Europese beurzen maandag een lagere opening tegemoet gaan, is het nog onzeker hoe de rest van de handelsweek eruit zal zien. Beleggers zullen de ontwikkelingen op de geopolitieke fronten nauwlettend in de gaten houden, evenals de publicatie van belangrijke economische cijfers.

Al met al belooft het een spannende week te worden op de Europese beurzen, waarbij beleggers alert moeten blijven en zich bewust moeten zijn van de mogelijke risico's en kansen die zich kunnen voordoen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*