Amerika ontloopt recessie

Nikkei is verlost van een trauma (en bedankt Nvidia)

De Nikkei-index, de belangrijkste beursindex van Japan, heeft eindelijk weer wat lucht gekregen na een moeilijke periode. De index heeft een flinke stijging doorgemaakt, mede dankzij de positieve resultaten van techbedrijf Nvidia. Het bedrijf wist met sterke cijfers te komen, wat een positief effect had op de Nikkei-index. Hierdoor kon de index eindelijk wat herstellen van het trauma dat het eerder had opgelopen.

Terwijl de Nikkei-index weer wat opkrabbelt, lijkt Amerika voorlopig recessie te ontlopen. De Amerikaanse economie heeft zich de afgelopen tijd redelijk weten te handhaven, ondanks de wereldwijde economische uitdagingen. De werkgelegenheidscijfers zijn redelijk stabiel gebleven en de consumentenbestedingen blijven op peil. Dit heeft ervoor gezorgd dat Amerika nog niet in een recessie is beland.

In China neemt de roep om radicale maatregelen toe

Ondertussen neemt in China de roep om radicale maatregelen toe. De Chinese economie heeft de afgelopen tijd flink wat klappen gehad door onder andere de handelsoorlog met de Verenigde Staten. De groeicijfers zijn aanzienlijk afgenomen en er heerst onrust onder de bevolking. Hierdoor klinkt de roep om ingrijpende maatregelen steeds luider in China. Het is afwachten hoe de Chinese overheid hierop zal reageren en welke stappen zij zullen nemen om de economie weer op de rails te krijgen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*