Amerikaanse beurzen anticiperen op lichtgroene opening na Thanksgiving

De Amerikaanse beurzen kijken uit naar een overwegend lichtgroene opening op vrijdag, nadat de beursvloeren in New York donderdag gesloten bleven vanwege de viering van Thanksgiving in de Verenigde Staten. Deze feestdag, die traditioneel op de vierde donderdag van november wordt gevierd, markeert het begin van het vakantieseizoen en wordt gekenmerkt door een dag vol familiebijeenkomsten en een overdadig diner met kalkoen.

Verkorte handelssessie na Thanksgiving

Op vrijdag is er sprake van een verkorte handelssessie op de Amerikaanse beurzen, waarbij de deuren al om 19.00 uur weer sluiten. Dit betekent dat beleggers en handelaren een beperkte tijd hebben om transacties uit te voeren en te reageren op marktbewegingen. Ondanks de kortere handelstijd wordt er nog steeds verwacht dat de beurzen een positieve start zullen maken, gezien de positieve stemming die op de internationale markten heerst.

Positieve stemming op internationale markten

De internationale markten hebben de afgelopen dagen een positieve stemming laten zien, wat een gunstig effect kan hebben op de Amerikaanse beurzen. Een belangrijke factor die bijdraagt aan deze positieve stemming is de hoop op een mogelijke doorbraak in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers hopen dat er binnenkort een handelsakkoord kan worden bereikt, wat de economische groei kan stimuleren en de handelsrelaties tussen de twee grootste economieën ter wereld kan verbeteren.

Impact van het vakantieseizoen op de beurzen

Het vakantieseizoen heeft vaak invloed op de beurzen, aangezien consumenten meer geneigd zijn om geld uit te geven tijdens deze periode. Detailhandelaren profiteren vaak van de kerstinkopen en kunnen hogere omzetten boeken, wat een positief effect kan hebben op de aandelenkoersen van deze bedrijven. Dit jaar hebben veel grote retailers al sterke kwartaalresultaten gerapporteerd, wat de verwachtingen voor het vakantieseizoen verder heeft verhoogd.

Vooruitzichten voor de Amerikaanse beurzen

Met de verkorte handelssessie en de positieve stemming op de internationale markten kunnen de Amerikaanse beurzen vrijdag een overwegend lichtgroene opening tegemoet gaan. Beleggers zullen nauwlettend de ontwikkelingen in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China blijven volgen, aangezien dit een belangrijke factor is die de marktbewegingen kan beïnvloeden. Daarnaast zullen de prestaties van de detailhandel tijdens het vakantieseizoen ook van invloed zijn op de aandelenkoersen. Het is belangrijk om de marktontwikkelingen en het nieuws in de gaten te houden om goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen als belegger.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*