Amerikaanse werkloosheidscijfers

Op dinsdag 12 maart 2024 zullen de Amerikaanse werkloosheidscijfers worden vrijgegeven. Deze cijfers zijn van groot belang voor beleggers en economen, omdat ze inzicht geven in de gezondheid van de Amerikaanse economie. Een daling van de werkloosheid kan wijzen op een groeiende economie, terwijl een stijging juist kan duiden op problemen in de arbeidsmarkt.

Europese inflatiecijfers

Op woensdag 13 maart 2024 worden de Europese inflatiecijfers bekendgemaakt. Inflatie is een belangrijke indicator voor het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Hoge inflatie kan leiden tot renteverhogingen om de economie af te remmen, terwijl lage inflatie juist kan resulteren in stimulerende maatregelen.

Chinese exportgegevens

Op donderdag 14 maart 2024 worden de Chinese exportgegevens gepubliceerd. China is een van de grootste exporteurs ter wereld en de exportcijfers zijn daarom van groot belang voor de wereldeconomie. Een sterke groei in de Chinese export kan wijzen op een toenemende vraag naar Chinese goederen en een gezonde wereldeconomie.

OPEC-vergadering

Op vrijdag 15 maart 2024 vindt de OPEC-vergadering plaats. Tijdens deze bijeenkomst beslissen de olieproducerende landen over de productiequota en de olieprijzen. De beslissingen die tijdens deze vergadering worden genomen, kunnen grote gevolgen hebben voor de olieprijzen en daarmee voor de wereldeconomie. Beleggers houden dan ook nauwlettend in de gaten wat er tijdens deze vergadering wordt besloten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*