Analistenreactie op de jaarcijfers van Galapagos

De jaarcijfers die Galapagos donderdag nabeurs bekendmaakte, hebben weinig verrassingen opgeleverd. Volgens analisten van Degroof Petercam komt de cashburn overeen met de eerder uitgesproken verwachtingen.

Resultaten van Galapagos

Galapagos rapporteerde een cashburn van €437 miljoen in 2020, wat in lijn was met de voorspellingen van analisten. Het biotechbedrijf boekte een omzet van €851,6 miljoen, wat neerkomt op een stijging van 9% ten opzichte van het voorgaande jaar. De nettowinst bedroeg €30 miljoen, vergeleken met een verlies van €338 miljoen in 2019.

Toekomstverwachtingen

Analisten zijn positief gestemd over de toekomst van Galapagos, gezien de lopende klinische studies en de veelbelovende pijplijn van nieuwe medicijnen. Het bedrijf verwacht dit jaar een verdere groei van de omzet en blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Koersreactie op de jaarcijfers

Na de bekendmaking van de jaarcijfers daalde de koers van Galapagos licht. Beleggers leken teleurgesteld te zijn over het uitblijven van grote verrassingen in de resultaten. Analisten benadrukken echter dat de fundamentals van het bedrijf gezond zijn en blijven positief over de langetermijnvooruitzichten.

Al met al tonen de jaarcijfers van Galapagos een solide financiële prestatie in 2020 en beloven ze een veelbelovende toekomst voor het biotechbedrijf.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*