Apple zorgt voor positieve stemming

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag verdeeld, maar met een sterke opmars aan het einde van de handelsdag, voornamelijk dankzij de positieve resultaten van techgigant Apple. De Dow Jones Industrial Average daalde met 0,24%, terwijl de S&P 500 met 0,03% steeg en de Nasdaq Composite met 0,33% toenam.

Het aandeel van Apple steeg met maar liefst 1,3% nadat het bedrijf aankondigde dat het van plan is om zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, de Worldwide Developers Conference, online te houden vanwege de aanhoudende pandemie. Deze aankondiging zorgde voor optimisme onder beleggers, aangezien het laat zien dat het bedrijf zich blijft aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Technologieaandelen leiden de weg

Naast Apple deden ook andere grote technologiebedrijven het goed op de beurs. Amazon en Microsoft sloten respectievelijk 0,8% en 1,2% hoger, terwijl Google-moederbedrijf Alphabet een winst van 1,5% boekte. Deze sterke prestaties van tech-aandelen droegen bij aan de algehele positieve stemming op de markt.

Economische cijfers en handelsspanningen

Ondanks de positieve resultaten van individuele aandelen, waren beleggers nog steeds bezorgd over de economische gevolgen van de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast werden ook de recente economische cijfers in de gaten gehouden, zoals de werkloosheidscijfers en consumentenbestedingen, om te zien hoe de Amerikaanse economie zich herstelt van de impact van de pandemie.

Al met al was het een gemengde dag op de Amerikaanse beurzen, met enkele aandelen die het goed deden en andere die wat terrein verloren. Beleggers blijven echter optimistisch over de toekomst, gezien de veerkracht van de Amerikaanse markten en de positieve vooruitzichten van bepaalde sectoren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*