ASML en ASMI nog steeds koopwaardig volgens Kepler Cheuvreux

Uit het recente sectorrapport van Kepler Cheuvreux blijkt dat ASML en ASMI nog steeds als koopwaardige aandelen worden beschouwd. Beide bedrijven hebben een sterke positie in de halfgeleiderindustrie en kunnen profiteren van de toenemende vraag naar geavanceerde chipmachines. ASML is wereldleider op het gebied van lithografiesystemen, terwijl ASMI zich richt op de productie van chipassemblage- en verpakkingsapparatuur.

ASML heeft de afgelopen jaren indrukwekkende groeicijfers laten zien, mede dankzij de stijgende vraag naar chips voor onder andere smartphones, computers en elektronische apparaten. Het bedrijf heeft een sterke concurrentiepositie en investeert continu in R&D om haar technologische voorsprong te behouden. Kepler Cheuvreux verwacht dan ook dat ASML in de komende jaren verder zal groeien en haar marktaandeel zal vergroten.

ASMI profiteert eveneens van de groeiende vraag naar chips en heeft een solide orderportefeuille. Het bedrijf heeft een sterke focus op innovatie en heeft recentelijk haar productportfolio uitgebreid, waardoor zij haar klanten een breder scala aan oplossingen kan bieden. Kepler Cheuvreux verwacht dat ASMI haar omzet en winstgevendheid verder zal verbeteren en blijft daarom positief over het aandeel.

BE Semiconductor Industries verliest koopadvies

In tegenstelling tot ASML en ASMI heeft BE Semiconductor Industries (Besi) haar koopadvies verloren bij Kepler Cheuvreux. Besi is gespecialiseerd in het leveren van apparatuur voor de assemblage van halfgeleiders en heeft een sterke positie in de markt. Echter, het bedrijf kampt met een vertraging in de vraag naar chips, met name in de auto-industrie.

Kepler Cheuvreux ziet deze vertraging als een risico voor Besi en heeft daarom besloten om het koopadvies in te trekken. Het rapport benadrukt echter dat Besi nog steeds een solide bedrijf is met goede groeiperspectieven op de lange termijn. Het bedrijf heeft een sterke balans en investeert in nieuwe technologieën om haar marktpositie te verbeteren.

Toenemende vraag naar chips en kansen voor de halfgeleiderindustrie

De halfgeleiderindustrie staat momenteel in de schijnwerpers vanwege de toenemende vraag naar chips. Deze vraag wordt gedreven door trends zoals de groei van de elektronicamarkt, de opkomst van kunstmatige intelligentie en de ontwikkeling van 5G-netwerken. Als gevolg hiervan zijn bedrijven als ASML en ASMI goed gepositioneerd om te profiteren van deze groeikansen.

Daarnaast biedt de halfgeleiderindustrie ook mogelijkheden voor nieuwe spelers en innovatieve technologieën. Startups en scale-ups die zich richten op bijvoorbeeld geavanceerde materialen, nanotechnologie en fotonica kunnen een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de industrie.

Conclusie

Het sectorrapport van Kepler Cheuvreux benadrukt dat ASML en ASMI nog steeds koopwaardige aandelen zijn vanwege hun sterke positie in de halfgeleiderindustrie en hun vermogen om te profiteren van de groeiende vraag naar chips. ASML heeft indrukwekkende groeicijfers laten zien en investeert continu in R&D, terwijl ASMI haar productportfolio heeft uitgebreid en blijft innoveren.

Besi daarentegen heeft haar koopadvies verloren vanwege een vertraging in de vraag naar chips, met name in de auto-industrie. Desondanks blijft Besi een solide bedrijf met goede groeiperspectieven op de lange termijn.

De toenemende vraag naar chips biedt kansen voor de hele halfgeleiderindustrie, inclusief nieuwe spelers en innovatieve technologieën. Dit sectorrapport benadrukt de groeimogelijkheden in de industrie en de belangrijke rol die bedrijven als ASML en ASMI spelen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*