Aziatische beurzen stijgen met bescheiden winsten

De Aziatische beurzen openden maandagochtend met bescheiden winsten, terwijl Wall Street gesloten blijft vanwege Memorial Day. Beleggers in Azië reageren positief op het nieuws dat de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China weer zijn hervat. Dit zorgt voor een optimistische stemming op de markten.

Londen gesloten vanwege bank holiday

Naast Wall Street is ook de beurs in Londen gesloten vanwege een bank holiday. Dit betekent dat er geen handel plaatsvindt en dat beleggers in het Verenigd Koninkrijk een extra dag vrij hebben. De bank holiday wordt traditioneel gevierd op de laatste maandag van mei.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen op de markten

Naast het nieuws over de handelsgesprekken tussen de VS en China, worden de Aziatische beurzen ook beïnvloed door geopolitieke ontwikkelingen in de regio. De spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea blijven hoog en dit kan invloed hebben op de beurskoersen. Beleggers houden deze ontwikkelingen dan ook nauwlettend in de gaten.

Verwachtingen voor de rest van de handelsweek

Nu de handelsgesprekken tussen de VS en China weer zijn hervat, zijn beleggers hoopvol gestemd over de uitkomst van deze gesprekken. Dit kan de markten een positieve impuls geven in de komende dagen. Daarnaast zullen ook de ontwikkelingen rondom de pandemie en de vaccinatiecampagnes wereldwijd invloed hebben op de beurskoersen. Beleggers zullen deze ontwikkelingen dan ook nauwlettend volgen in de rest van de handelsweek.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*