Banencijfers en Fed-notulen beïnvloeden Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen staan maandag voor een hogere opening, ondanks de verkorte handelsweek vanwege de viering van Memorial Day. Beleggers zullen deze week nauwlettend de banencijfers en de notulen van de Federal Reserve in de gaten houden, die beide invloed kunnen hebben op de markten.

Banencijfers als graadmeter voor economisch herstel

De banencijfers die later deze week worden vrijgegeven, zullen dienen als een belangrijke graadmeter voor het economisch herstel in de Verenigde Staten. Beleggers zullen vooral letten op het aantal nieuwe banen dat is gecreëerd en de werkloosheidscijfers, om te beoordelen hoe snel de Amerikaanse economie zich herstelt van de impact van de pandemie.

Fed-notulen bieden inzicht in monetair beleid

Daarnaast zullen beleggers ook uitkijken naar de notulen van de Federal Reserve, die later deze week zullen worden vrijgegeven. De notulen geven inzicht in de discussies en beslissingen van de Fed-leden over het monetair beleid, waaronder rentetarieven en stimuleringsmaatregelen. Beleggers zullen proberen te achterhalen hoe de Fed het economisch herstel beoordeelt en welke stappen zij eventueel zal nemen om de economie te ondersteunen.

Al met al belooft het een boeiende week te worden op de Amerikaanse beurzen, met belangrijke gegevens die de richting van de markten kunnen beïnvloeden. Beleggers zullen alert moeten zijn en hun posities aanpassen op basis van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*