Banenrapport zorgt voor positieve start

De Amerikaanse beurzen openden vrijdag met winst, dankzij een positief banenrapport. Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek dat er in de maand juli 943.000 banen zijn bijgekomen, ruim boven de verwachtingen van economen. Dit zorgde voor optimisme onder beleggers en resulteerde in een positieve start van de handelsdag.

Winsten vervliegen

Echter, in de loop van de dag verloren de Amerikaanse beurzen hun winsten en sloten uiteindelijk licht lager. Beleggers werden voorzichtiger naarmate de dag vorderde, mede vanwege toenemende zorgen over de Delta-variant van het coronavirus en de mogelijke impact op de economie. Daarnaast speelden ook geopolitieke spanningen en inflatiezorgen een rol in het sentiment op de markten.

Techsector onder druk

Met name de techsector stond onder druk op vrijdag. Grote technologiebedrijven zoals Apple, Amazon en Facebook zagen hun aandelenkoersen dalen, waardoor de Nasdaq-index negatief werd beïnvloed. Ook de energie- en financiële sector sloten de dag in het rood.

Toekomstige ontwikkelingen

Het is nog onzeker hoe de Amerikaanse beurzen zich de komende dagen zullen ontwikkelen. Beleggers houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus, de rente en de geopolitieke situatie nauwlettend in de gaten. Het blijft afwachten of de positieve economische cijfers kunnen blijven zorgen voor een stabiele groei op de beurzen, of dat de onzekerheden de overhand zullen nemen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*