Bedrijfscijfers en inflatiedata

De Amsterdamse beurs blijft dicht bij huis

De Amsterdamse beurs is donderdag dicht bij huis gebleven, na een flinke reeks bedrijfscijfers en meevallende inflatiedata in de VS. De AEX-index sloot 0,1 procent hoger op 848,44 punten. Op maandbasis ging de hoofdindex, die in februari nog een record van ruim 858 punten bereikte, er ruim 3 procent op vooruit.

De beursbewegingen werden mede beïnvloed door de bedrijfscijfers die werden gepubliceerd en de inflatiedata uit de Verenigde Staten. De beleggers reageerden positief op de resultaten en de inflatiedata die meevielen. Dit zorgde voor een stabiele handel op de Amsterdamse beurs.

AEX-index

De AEX-index sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 848,44 punten. Hoewel de index dicht bij huis bleef, was er toch sprake van een lichte stijging. Op maandbasis presteerde de hoofdindex goed, met een stijging van ruim 3 procent. Dit laat zien dat de beurs nog steeds in een positieve trend zit.

Toekomstverwachtingen

Met de huidige positieve ontwikkelingen op de beurs en de goede bedrijfscijfers, zijn de toekomstverwachtingen ook positief. Beleggers zijn optimistisch gestemd en kijken uit naar verdere groei in de markt. Het is belangrijk om de ontwikkelingen op de beurs goed in de gaten te houden om op tijd in te spelen op eventuele veranderingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*