Belangrijke banencijfers vanmiddag in de VS

De Amsterdamse beurs licht hoger in afwachting van banencijfers VS

De Amsterdamse beurs koerste vrijdagochtend licht hoger, in aanloop naar de belangrijke banencijfers vanmiddag in de VS en nog meeliftend op de nieuwe records van de S&P 500 en de Nasdaq op donderdagavond. Ook Azië had er zin in en noteerde vrijdag eensgezind hoger.

Vandaag worden de banencijfers van de Verenigde Staten bekendgemaakt, wat een belangrijke indicator is voor de economische situatie in het land. Beleggers kijken met spanning uit naar deze cijfers, aangezien deze invloed kunnen hebben op de koersontwikkelingen op de beurzen wereldwijd.

Nieuwe records S&P 500 en Nasdaq

Op donderdagavond behaalden zowel de S&P 500 als de Nasdaq nieuwe recordhoogtes. Dit positieve nieuws zorgde voor een optimistische stemming op de beurzen en droeg bij aan de stijging van de Amsterdamse beurs op vrijdagochtend.

Aziatische beurzen ook in de lift

Naast de Amsterdamse beurs en de Amerikaanse beurzen, presteerden ook de Aziatische beurzen goed op vrijdag. De beurzen in Azië noteerden eensgezind hoger, wat duidt op een positieve trend in de wereldeconomie.

Al met al lijkt het erop dat de beurzen wereldwijd in een positieve flow zitten en beleggers hopen dat deze trend zich voortzet in de komende handelsdagen. De banencijfers van de VS zullen naar verwachting een belangrijke rol spelen in het verdere verloop van de beurskoersen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*