Beleggers positief gestemd voor tweede jaarhelft

Beleggers kunnen volgens beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management een positieve tweede jaarhelft tegemoet zien. Dit optimisme komt voort uit verschillende factoren, zoals de verwachting van een economisch herstel na de pandemie en de aanhoudende steunmaatregelen van overheden en centrale banken.

Cashpositie aan het werk zetten

Juvyns benadrukt dat beleggers alle reden hebben om hun cashpositie aan het werk te zetten. Met de lage rentetarieven en de verwachte groei van de economie, kan het meer rendement opleveren om te investeren in bijvoorbeeld aandelen of obligaties. Het is belangrijk om een goed uitgebalanceerde portefeuille te hebben die past bij het risicoprofiel en de doelstellingen van de belegger.

Diversificatie en spreiding van portefeuille

Een belangrijk aspect van het aan het werk zetten van de cashpositie is het diversifiëren en spreiden van de portefeuille. Door te investeren in verschillende activa, sectoren en regio's kunnen beleggers hun risico's verlagen en kansen benutten in verschillende marktomstandigheden. Het is ook verstandig om regelmatig de portefeuille te herzien en eventueel aanpassingen te maken op basis van veranderende marktomstandigheden.

Beleggen voor de lange termijn

Tot slot benadrukt Juvyns het belang van beleggen voor de lange termijn. Door geduldig te blijven en niet te reageren op korte termijn schommelingen in de markt, kunnen beleggers hun kans op positieve rendementen vergroten. Het is verstandig om een langetermijnvisie te hebben en vast te houden aan een strategie die past bij de doelstellingen en risicoprofiel van de belegger.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*