Beleggers wachten op banencijfers

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een lagere opening tegemoet, nadat de S&P 500 en de Nasdaq gisteren nog nieuwe records op de borden hadden gezet.

Beleggers zijn in afwachting van de belangrijke banencijfers die later op de dag worden vrijgegeven. Deze cijfers zullen een indicatie geven van de huidige economische situatie en kunnen invloed hebben op het sentiment op de beurs.

Technologieaandelen in de spotlight

Vooral technologieaandelen staan in de spotlight, nadat grote techbedrijven zoals Apple, Amazon en Facebook sterke kwartaalcijfers hebben gerapporteerd. Beleggers zullen nauwlettend in de gaten houden hoe deze bedrijven presteren in de handel van vandaag.

Onzekerheid over inflatie en renteverhogingen

Daarnaast heerst er nog steeds onzekerheid over de inflatie en de mogelijke renteverhogingen door de Federal Reserve. Beleggers zijn bezorgd dat een sterke stijging van de inflatie de Fed ertoe kan aanzetten om de rente sneller te verhogen dan verwacht, wat negatief kan zijn voor de aandelenmarkt.

Handelsoorlog tussen de VS en China

Ook blijft de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China een punt van zorg voor beleggers. De voortdurende spanningen tussen de twee grootmachten kunnen leiden tot volatiliteit op de markten en invloed hebben op de wereldwijde handel.

Al met al belooft het een interessante handelsdag te worden op Wall Street, met verschillende factoren die de richting van de beurzen kunnen beïnvloeden. Beleggers zullen alert moeten blijven en hun posities goed in de gaten moeten houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*