Beperkte schade op het Damrak

De AEX bleef licht achter

Afgelopen week stond in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve en Amerikaanse inflatiecijfers, die uiteindelijk mee bleken te vallen. Het rentebesluit van de Fed zorgde voor de nodige onzekerheid op de financiële markten. Beleggers keken reikhalzend uit naar het besluit van de centrale bank en waren bang dat een eventuele verhoging van de rente de markten zou verstoren. Gelukkig besloot de Fed om de rente ongewijzigd te laten, wat zorgde voor opluchting onder beleggers.

Uiteindelijk sloot de AEX op weekbasis licht lager, waarmee het Damrak de schade aardig beperkt hield in tegenstelling tot de Duitse en Franse beurzen. De Duitse en Franse beurzen hadden meer last van de onzekerheid rondom het rentebesluit en de inflatiecijfers, waardoor zij een grotere daling lieten zien. De AEX wist zich echter redelijk staande te houden, mede dankzij sterke prestaties van enkele grote Nederlandse bedrijven.

Positieve ontwikkelingen in Nederlandse bedrijven

Verschillende Nederlandse bedrijven presenteerden afgelopen week positieve resultaten, wat hielp om de AEX op peil te houden. Zo liet bijvoorbeeld ING goede cijfers zien en wist het aandeel flink te stijgen. Ook techbedrijf ASML deed het goed en zorgde voor een positieve impuls op de beurs. Deze positieve ontwikkelingen hielpen om de schade op het Damrak te beperken en zorgden ervoor dat de AEX niet zo'n grote daling liet zien als andere Europese beurzen.

Al met al was het een bewogen week op de financiële markten, met de focus op het rentebesluit van de Federal Reserve en de Amerikaanse inflatiecijfers. Gelukkig wist de AEX zich redelijk te handhaven, mede dankzij sterke prestaties van Nederlandse bedrijven. De komende weken zullen beleggers blijven letten op ontwikkelingen rondom rentebeleid en inflatie, om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen op de beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*