Berkshire Hathaway zwemt in het geld

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett, heeft een enorme hoeveelheid geld tot zijn beschikking. Het bedrijf staat bekend om zijn succesvolle investeringen en heeft daardoor een enorme war chest opgebouwd. Met al dat geld dat "tegen de plinten klotst" heeft Berkshire Hathaway de mogelijkheid om grote overnames te doen en nieuwe investeringsmogelijkheden te verkennen.

Explosieve groei van geldmarktfondsen

Naast Berkshire Hathaway zit er ook een enorme hoeveelheid geld in geldmarktfondsen. De totale waarde van geldmarktfondsen is inmiddels gestegen tot maar liefst $6 biljoen. Dit is een teken van het grote vertrouwen dat investeerders hebben in deze relatief veilige beleggingsoptie. Echter, met zoveel geld dat in geldmarktfondsen zit, rijst de vraag waar al dat geld naartoe zal gaan in de toekomst.

Ongoing vastgoedcrisis in China

Naast de overvloed aan geld in de markt, is er ook nog steeds een vastgoedcrisis gaande in China. De vastgoedmarkt in China heeft te maken met oververhitting en een overschot aan onverkochte woningen. Deze crisis heeft niet alleen gevolgen voor de Chinese economie, maar kan ook wereldwijde repercussies hebben. Beleggers houden dan ook nauwlettend in de gaten hoe deze situatie zich verder zal ontwikkelen.

Voorspellingen over renteverlaging in de VS

Goldman Sachs voorspelt dat de rente in de Verenigde Staten niet voor juni zal worden verlaagd. Ondanks de toenemende druk vanuit de markt en de zorgen over een mogelijke recessie, verwacht Goldman Sachs dat de Federal Reserve haar standpunt zal handhaven tot de zomer. Deze voorspelling heeft invloed op de markten en beleggers zullen hier rekening mee moeten houden bij het maken van hun investeringsbeslissingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*