Beurs blijft dicht bij huis

De Amerikaanse beurzen bleven vrijdag dicht bij huis met nog een paar uur handel te gaan, nadat eerder deze week de recordstanden nog werden aangescherpt. De S&P 500 noteerde vrijwel vlak op 5.298,09 punten, de Dow Jones index steeg 0,2 procent op 39.937,61 punten en de Nasdaq noteerde fractioneel lager op 16.693,16 punten.

Invloed van economische cijfers

De beursbewegingen werden mede beïnvloed door de publicatie van verschillende economische cijfers. Zo bleek uit recente gegevens dat de werkloosheid in de Verenigde Staten is gedaald, wat positief werd ontvangen door beleggers. Ook de inflatiecijfers en het consumentenvertrouwen speelden een rol bij het bepalen van de koersrichting op Wall Street.

Technologieaandelen onder druk

Binnen de Nasdaq waren technologieaandelen onder druk, mede door zorgen over mogelijke renteverhogingen door de Federal Reserve. Bedrijven die sterk afhankelijk zijn van de rentestanden voor hun winstgevendheid zagen hun aandelenkoersen dalen, terwijl sectoren zoals energie en financiën juist in trek waren.

Handelsoverleg tussen VS en China

Naast de binnenlandse economische ontwikkelingen waren beleggers ook alert op het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. De gesprekken tussen de twee grootmachten hadden invloed op het sentiment op de beursvloer, waarbij hoop op een positieve uitkomst zorgde voor optimisme onder beleggers.

Vooruitzichten voor de komende week

Vooruitkijkend naar de komende week zullen beleggers aandacht besteden aan de publicatie van kwartaalcijfers van grote bedrijven, het rentebesluit van de Federal Reserve en de ontwikkelingen rondom het handelsoverleg met China. Deze factoren zullen naar verwachting de koersbewegingen op de Amerikaanse beurzen blijven beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*