Beursexperts verliezen optimisme in het licht van economische onzekerheid

Het optimisme dat beursexperts aan het begin van dit jaar nog hadden, is volledig verdampt. Dit bleek uit de enquête die analist Corné van Zeijl van Cardano onder experts hield. De experts zijn inmiddels terughoudender geworden, vooral vanwege de toenemende economische onzekerheid wereldwijd.

Economische onzekerheid beïnvloedt beleggingsbeslissingen

De enquête toont aan dat beursexperts in hun beleggingsbeslissingen worden beïnvloed door de onzekere economische situatie. De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, de Brexit en de afkoelende wereldeconomie zorgen voor een onstabiele markt. Dit heeft geleid tot een afname van het vertrouwen onder beleggers en heeft invloed op de koersen op de beurs.

Handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zorgt voor toenemende angst

Eén van de belangrijkste factoren die het optimisme heeft doen verdampen, is de voortdurende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Beursexperts maken zich zorgen over de gevolgen van de handelsspanningen op de wereldeconomie. De importheffingen en tegenmaatregelen hebben al geleid tot een vertraging in de groei van beide economieën. Beleggers zijn daardoor voorzichtiger geworden en laten zich leiden door de ontwikkelingen in deze handelsoorlog.

Brexit zorgt voor onzekerheid op de Europese markt

Naast de handelsoorlog speelt ook de Brexit een belangrijke rol in de afname van het optimisme onder beursexperts. Het onzekere verloop van de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie heeft gezorgd voor een onrustige Europese markt. Beleggers zijn bezorgd over de mogelijke gevolgen van een no-deal Brexit en passen hun strategieën hierop aan. Dit heeft geleid tot een afname van het vertrouwen en een daling van de beurskoersen.

Afkoelende wereldeconomie zorgt voor terughoudendheid

Tot slot wordt het afkoelen van de wereldeconomie gezien als een belangrijke factor in het verminderde optimisme onder beursexperts. Verschillende grote economieën, waaronder Duitsland en China, laten een vertraging zien in hun groei. Dit heeft invloed op de wereldwijde handel en beleggers zijn huiverig om grote risico's te nemen. Ze zijn terughoudender geworden in hun beleggingsbeslissingen en zoeken naar veiligere havens voor hun investeringen.

Conclusie

Uit de enquête van analist Corné van Zeijl blijkt dat het optimisme onder beursexperts volledig is verdampt. De toenemende economische onzekerheid wereldwijd, veroorzaakt door onder andere de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, de Brexit en de afkoelende wereldeconomie, heeft geleid tot een afname van het vertrouwen onder beleggers. Beursexperts passen hun beleggingsstrategieën aan op basis van deze ontwikkelingen en zijn terughoudender geworden in hun investeringsbeslissingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*