Beurzen in de Verenigde Staten eindigen lager

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag lager, met de S&P 500 die 0,6 procent daalde tot 5.235,48 punten en de Nasdaq die 1,1 procent lager sloot op 16.737,08 punten. Deze daling werd mede veroorzaakt door het verlies van Nvidia, ondanks sterke kwartaalcijfers die vorige week werden gerapporteerd. Ook de Dow Jones index verloor terrein, met een daling van 0,9 procent tot 38.111,48 punten. Een van de oorzaken van deze daling was de koersval van het aandeel Salesforce.

Nvidia verliest terrein na sterke kwartaalcijfers

Nvidia, een van de grote spelers op de technologiemarkt, verloor terrein op de beurs ondanks het rapporteren van sterke kwartaalcijfers. Het bedrijf had vorige week indrukwekkende resultaten bekendgemaakt, maar investeerders leken toch niet overtuigd te zijn. Deze onzekerheid leidde tot een daling van het aandeel op de beurs, wat op zijn beurt bijdroeg aan de algemene daling van de markt.

Dow Jones index beïnvloed door koersval van Salesforce

Een andere factor die bijdroeg aan de daling van de Amerikaanse beurzen was de koersval van het aandeel Salesforce. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in cloudgebaseerde software, zag zijn aandelenprijs dalen en dit had een negatief effect op de Dow Jones index. Salesforce is een belangrijke speler op de technologiemarkt en de koersbewegingen van het aandeel hebben vaak een impact op de bredere markt.

Al met al was het een minder positieve dag op de Amerikaanse beurzen, met verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de daling. Investeerders zullen de komende dagen nauwlettend in de gaten houden hoe de markt zich verder ontwikkelt en welke bedrijven de grootste invloed hebben op de koersbewegingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*