Beurzen stijgen na toespraak Jerome Powell

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag hoger met nog een paar uur handel te gaan, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Congres verscheen, ditmaal voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Powell sprak over het monetaire beleid van de Federal Reserve en de economische vooruitzichten van de Verenigde Staten.

Reactie op Powell's toespraak

Investeerders reageerden positief op Powell's toespraak en de beurzen lieten een stijging zien. Powell benadrukte het belang van een geduldige aanpak bij het verhogen van de rentetarieven en gaf aan dat de inflatie tijdelijk zou kunnen stijgen door de heropening van de economie na de coronapandemie.

Economische vooruitzichten

Powell sprak ook over de economische vooruitzichten van de Verenigde Staten en benadrukte dat de Fed bereid is om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de economie te ondersteunen. Hij wees op de voortdurende onzekerheden rondom de pandemie en het herstel van de arbeidsmarkt.

Invloed op de beurzen

De toespraak van Powell had een positieve invloed op de beurzen, waarbij investeerders vertrouwen kregen in het beleid van de Federal Reserve. De Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq lieten allemaal winsten zien aan het einde van de handelsdag, wat aangeeft dat beleggers optimistisch zijn over de economische vooruitzichten.

Al met al zorgde Powell's toespraak voor een positieve stemming op de Amerikaanse beurzen en gaf investeerders vertrouwen in de economische vooruitzichten van het land.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*