Bierbrouwer Heineken plaatst twaalfjarige obligatie

Heineken heeft aangekondigd dat het een twaalfjarige obligatie heeft geplaatst ter waarde van 900 miljoen euro. Met deze obligatie wil de bierbrouwer zijn financieringsmix diversifiëren en de balans versterken. De obligatie heeft een couponrente van 0,375% en een uitgifteprijs van 99,797%.

Redenen voor het uitgeven van de obligatie

Heineken geeft aan dat de obligatie-uitgifte onderdeel is van het strategische financieringsbeleid van het bedrijf. Door obligaties uit te geven, kan Heineken profiteren van de lage renteomgeving en zijn liquiditeit positie versterken. Daarnaast stelt de bierbrouwer dat het de opbrengsten van de obligatie zal gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder investeringen in duurzaamheid en groei.

Reactie van de markt op de obligatie-uitgifte

De obligatie-uitgifte van Heineken werd goed ontvangen door investeerders, wat resulteerde in een overschrijving van meer dan 2,5 keer de oorspronkelijke uitgifteomvang. Dit weerspiegelt het vertrouwen van beleggers in het bedrijf en zijn financiële gezondheid. De obligatie wordt verhandeld op de Luxemburgse beurs en heeft een rating van A- bij Standard & Poor's.

Al met al lijkt de obligatie-uitgifte van Heineken een succesvolle zet te zijn geweest voor de bierbrouwer, die hiermee zijn financieringspositie heeft versterkt en zijn groeiplannen kan realiseren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*