Chinese beurs ontwaakt, maar Wall Street slaapt

De AEX opent naar verwachting 0,4% lager vandaag, terwijl de Chinese beurs ontwaakt uit een lange vakantieperiode. De Shanghai Composite Index en de Hang Seng Index tonen beide een lichte daling na de feestdagen. Ondertussen bleef Wall Street gesloten vanwege Presidents' Day, waardoor er geen handel was op de Amerikaanse beurzen.

Chinese tech onderuit

Op de Chinese beurs is vooral de techsector onder druk komen te staan. Grote Chinese techbedrijven zoals Alibaba en Tencent laten verliezen zien, mede als gevolg van de aanhoudende reguleringen vanuit de Chinese overheid. De onzekerheid over de toekomst van deze bedrijven zorgt voor terughoudendheid onder beleggers.

Vooruitblik op een uitgebreide cijferweek mét Fed-notulen

Deze week staat in het teken van een uitgebreide cijferweek, waarbij verschillende belangrijke bedrijven hun kwartaalcijfers zullen presenteren. Ook de Federal Reserve zal de notulen van de laatste vergadering publiceren, waaruit meer inzicht kan worden verkregen in het monetaire beleid van de centrale bank. Beleggers zullen deze informatie nauwlettend in de gaten houden om te bepalen hoe de markten zich verder zullen ontwikkelen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*