Chippers zorgen voor stijging op de beurs

De Amsterdamse beurs presteerde maandag positief, gesteund door de goede resultaten van technologieaandelen en de positieve stemming op de Amerikaanse markt. De AEX index sloot 0,6% hoger en eindigde de dag op 720,43 punten.

Een van de sectoren die het goed deed op de Amsterdamse beurs waren de chippers. Bedrijven zoals ASML en ASMI profiteerden van de positieve berichten uit de chipindustrie en zagen hun koersen stijgen. ASML, de grootste chipmachinefabrikant ter wereld, steeg met 2,3% en ASMI won 1,5%.

Recordstanden op Wall Street zorgen voor optimisme

Het positieve sentiment op de Amsterdamse beurs werd mede veroorzaakt door de nieuwe recordstanden op Wall Street afgelopen vrijdag. De S&P 500 en de Nasdaq sloten opnieuw op recordhoogtes, wat investeerders wereldwijd vertrouwen gaf in de economische vooruitzichten.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen op de beurs

Naast de positieve ontwikkelingen op de beurs, hielden investeerders ook de geopolitieke situatie in de gaten. De spanningen tussen Rusland en Oekraïne zorgden voor onzekerheid op de markten, maar tot nu toe heeft dit nog geen grote impact gehad op de beurskoersen.

Al met al was het een positieve dag op de Amsterdamse beurs, waarbij de stijging werd aangedreven door de goede prestaties van chippers en het optimisme dat voortkwam uit de recordstanden op Wall Street. Investeerders blijven echter waakzaam voor eventuele geopolitieke ontwikkelingen die de markten kunnen beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*