Daling duurzame goederen in de VS

De nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS zijn in januari sterker gedaald dan voorzien. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De orders voor duurzame goederen daalden met 1,1% in januari, terwijl economen hadden voorspeld dat de daling slechts 0,5% zou zijn. Deze daling wijst op een afname van de vraag naar duurzame goederen zoals auto's, vliegtuigen en machines.

Invloed van de coronapandemie

De daling in de orders voor duurzame goederen kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de voortdurende impact van de coronapandemie. Veel bedrijven hebben moeite om hun productie op peil te houden en consumenten zijn terughoudend met het doen van grote aankopen.

Verwachtingen voor de toekomst

Economen zijn voorzichtig optimistisch over de toekomst van de Amerikaanse economie. Met de uitrol van vaccinaties en de versoepeling van lockdownmaatregelen, wordt verwacht dat de vraag naar duurzame goederen weer zal toenemen. Dit zou kunnen leiden tot een opleving van de productiesector en een verbetering van de economische vooruitzichten.

Impact op de markten

De daling in de orders voor duurzame goederen had ook een impact op de financiële markten. Beleggers reageerden negatief op het nieuws en de aandelenkoersen daalden. Dit laat zien hoe gevoelig de markten zijn voor economische data en hoe belangrijk het is om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*