Daling in de woningbouwsector

De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in januari iets gedaald, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid. In vergelijking met december 2020 daalden de bouwuitgaven met 0,8 procent naar een seizoensgecorrigeerd niveau van $1,52 biljoen.

Een van de sectoren waarin de daling het sterkst was, was de woningbouwsector. De uitgaven in deze sector daalden met 2,0 procent in januari. Dit kan worden toegeschreven aan de stijgende kosten van materialen en het tekort aan arbeidskrachten in de bouwsector.

Toenemende investeringen in de infrastructuur

Ondanks de algehele daling van de bouwuitgaven, was er een toename te zien in de investeringen in de infrastructuur. De uitgaven in deze sector stegen met 0,9 procent in januari, wat wijst op een groeiende focus op het verbeteren van de nationale infrastructuur.

Invloed van de coronapandemie op de bouwsector

De bouwsector heeft te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie, die heeft geleid tot verstoringen in de toeleveringsketen en vertragingen in bouwprojecten. Ondanks deze uitdagingen blijft de vraag naar nieuwe woningen en infrastructurele projecten hoog, wat een positief vooruitzicht biedt voor de bouwsector in de Verenigde Staten.

Al met al tonen de cijfers van januari een gemengd beeld van de bouwsector in de Verenigde Staten, met dalingen in bepaalde sectoren en groei in andere. Het is belangrijk om de ontwikkelingen in de bouwuitgaven in de gaten te blijven houden om een goed beeld te krijgen van de economische gezondheid van het land.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*