Daling van Nvidia zorgt voor druk op Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een licht lagere opening tegemoet. Wall Street deed dinsdagavond al een stap terug, vooral aangewakkerd door een daling van Nvidia. Ook vielen woensdag de cijfers over de hypotheekmarkt in de VS tegen.

De daling van Nvidia, een van de grootste chipfabrikanten ter wereld, zorgde voor druk op Wall Street. Het aandeel daalde met meer dan 3%, wat een negatieve invloed had op de bredere markt. Beleggers waren bezorgd over de mogelijke impact van de daling van Nvidia op de technologiesector als geheel.

Tegenvallende cijfers over de hypotheekmarkt

Daarnaast vielen de cijfers over de hypotheekmarkt in de VS tegen. Het aantal nieuwe hypotheekaanvragen daalde onverwacht, wat wijst op een mogelijke vertraging in de Amerikaanse huizenmarkt. Dit nieuws zorgde voor verdere onzekerheid onder beleggers en droeg bij aan de negatieve stemming op Wall Street.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen op de markt

Naast de specifieke gebeurtenissen op de markt, speelden ook geopolitieke ontwikkelingen een rol in de beursbewegingen. De voortdurende handelsspanningen tussen de VS en China en de politieke onrust in verschillende delen van de wereld hielden beleggers op hun hoede. Deze onzekerheid kan leiden tot volatiliteit op de beurzen in de komende dagen.

Verwachtingen voor de rest van de week

Met de licht lagere opening van de Amerikaanse beurzen op woensdag, blijft het spannend hoe de rest van de week zal verlopen. Beleggers zullen de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten houden en reageren op elk nieuws dat de koersbewegingen kan beïnvloeden. Het is belangrijk om alert te blijven en goed geïnformeerd te zijn over de verschillende factoren die van invloed zijn op de beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*