De erkenning van Juneteenth als nationale feestdag

Op 19 juni wordt in de Verenigde Staten Juneteenth gevierd, een dag die symbool staat voor de afschaffing van de slavernij in de VS. Op deze dag in 1865 werden de laatste slaven in Texas bevrijd, meer dan twee jaar nadat president Abraham Lincoln de Emancipatieproclamatie had ondertekend.

Juneteenth wordt elk jaar gevierd met parades, bijeenkomsten en culturele evenementen om de erfenis van de slavernij te herdenken en de strijd voor gelijkheid en vrijheid te vieren. Het is een belangrijke dag voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap en wordt steeds meer erkend en gevierd in het hele land.

In 2021 werd Juneteenth officieel erkend als een nationale feestdag in de Verenigde Staten, nadat president Joe Biden een wetsvoorstel had ondertekend om de dag te herdenken. Dit markeerde een historisch moment in de geschiedenis van het land en benadrukte het belang van het herdenken van de afschaffing van de slavernij.

Impact op de financiële markten

De Amerikaanse beurzen blijven op Juneteenth gesloten, net zoals op andere nationale feestdagen zoals Thanksgiving en Kerstmis. Dit betekent dat er geen reguliere handel plaatsvindt op Wall Street en dat beleggers moeten wachten tot de volgende handelsdag om transacties te kunnen uitvoeren.

Hoewel de beurzen gesloten zijn, kunnen beleggers nog steeds toegang hebben tot de handel in futures en opties op de beurs, die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn. Dit stelt beleggers in staat om posities in te nemen en te handelen, zelfs als de reguliere markten gesloten zijn.

Toenemende bewustwording en betrokkenheid

Met de erkenning van Juneteenth als nationale feestdag groeit de bewustwording en betrokkenheid bij het herdenken van de afschaffing van de slavernij en het vieren van de vrijheid en gelijkheid voor alle Amerikanen. Deze dag herinnert ons eraan dat de strijd voor gelijkheid en rechtvaardigheid voortduurt en dat we ons blijven inzetten voor een inclusieve en rechtvaardige samenleving.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*